Importanța unei zone îngrădite pentru animalul de companie

Niciodată nu poți subestima importanța unei zone îngrădite pentru animalul tău de companie. Este un motiv pentru care majoritatea adăposturilor pentru animale și crescătorilor profesioniști recomandă asigurarea unui spațiu potrivit înainte de a-ți încredința suflețelul blănos. Este cel mai important lucru pe care îl poți face pentru a proteja câinele când stai la casă și sunt numeroase opțiuni disponibile pe piață.

De ce este necesară o zonă îngrădită?

O curte înconjurată de gard va ține câinele departe de stradă și deci, departe de riscul de a fi lovit de mașini, furat de vreun străin sau luat de hingheri. Sunt o grămadă de pericole pentru animalele care umblă libere pe stradă, iar dacă îți iubești câinele, nu dorești să pățească ceva. Costul instalării unui astfel de gard este un preț mic pe care trebuie să-l plătești pentru liniștea ta și siguranța și bunăstarea prietenului tău necuvântător. Chiar dacă ești un împătimit al jocurilor pe calculator sau îți place să ai parte de Rotiri gratuite la Unibet, și sunt zile când nu ai timp să-ți plimbi cățelul, poți sta fără grijă, deoarece câinele tău va avea parte de toată mișcarea de care are nevoie dacă îl lași liber în curte.

O plasă de gard îți poate proteja animalul și de furt sau alte animale sălbatice. Mai ales dacă locuiești la țară, știi foarte bine riscurile pentru sănătate pe care le poate aduce cu sine o vulpe turbată sau un lup la marginea pădurii. Iar oamenii cu intenții de furt rareori vor intra într-o curte îngrădită.

Ce opțiuni de gard există

Depinde de bugetul tău ce gard vei instala, și contează și modul în care îți folosești de obicei curtea. Poți îngrădi cu plasă de gard, fier sau lemn. Un gard de lemn îți va oferi maxim de intimitate și discreție pentru activitățile desfășurate în curtea din spate, iar fierul forjat arată destul de bine, însă este destul de scump. Ia în considerare și talia și comportamentul cățelului – un câine mic și mai liniștit nu va sări gardul, însă rasele de talie medie care au o fire atletică, pot găsi modalități ingenioase de a evada.

Și nu te gândi doar la sărit gardul, mulți câini sapă cu plăcere pe dedesubt și își fac loc pentru a ieși, iar alții sunt mici genii în a folosi tot felul de trucuri pentru a pleca din curte. E important ca prietenul tău blănos să nu se simtă prizonier, ci implică-l în activități plăcute și joacă-te cu el în curte, pentru a se putea bucura la maxim de timpul petrecut afară.